Cigania Poezi nga Luan Lumeka Kalana

CIGANIA -Shaminë lule-lule me hoja mbi ballë, esmerkë Cigane sa lezet gagaçisje fjalë, mendjen na i merrje, na sillje vërdallë, besonim fjalët,të na gjeje Ne hallë. -Ulur këmbëkryq,mbuluar me peshtemallë, me gishtat plot unaza,shndrisje fajalët,…

26 Likes 1 Comment

Muhabete Poezi nga Almir Becolli

Muhabete Enveri: Bij të dashur,si ju kam? morra vesh jeni me nam se kur isha vetë gjallë rrinit me bisht ndër shalë Saliu: Jemi mirë shoku Enver populli jep,neve merr mbusha xhepat sa u lodha…

20 Likes 1 Comment

Fallxhoria Poezi nga Almir Becolli

Fallxhoria Nuk na ecën,s’kemi fat tersi nuk na le rehat ndoqa kurën popullore dhe vajta tek një fallxhore Sa më pa ajo e shkreta duket tha nuk të ec jeta mos ki frikë se të…

33 Likes Comment

Meselera me Xhixhilera Poezi nga Almir Becolli

Meselera me Xhixhilera U mblodh fisi,diskutonin djalin duhej ta martonin se po prishej si njeri nuk përmblidhej në shtëpi Djali ishte si flori gjith ditën “ha e pi” më i zgjuari i dynjasë dit për…

26 Likes Comment

Kur të jesh mërzitur shumë (Dritëro Agolli) Video

Kur të jesh mërzitur shumë Këtu s’do jem, do jem larguar: Në tokë i tretur si të tjerët, Në kafenenë e preferuar Nuk do më shohin kamarierët. Dhe nëpër udhët ku kam ecur, S’do ndihet…

21 Likes Comment

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (8)

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN… Cikli me vjersha miqesore nga amanetet imagjinare te Ditero Agollit……pas vitesh (vjersha e 7).. …-SADIE AGOLLIT,Gruas time , inteligjente e burneshe shkodrane, ” Kudo që jam në Shqipëri edhe sot…

14 Likes Comment

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (6)

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (6) (vazhdim ..Vjersha e 6 ) Ne pervjetorin e Ditelindjes te Driteroit,..13 tetor Luan Kalana Cikli me vjersha miqesore Nga amanetet imagjinare te Ditero Agollit……pas vitesh… per Ju Miqte e…

15 Likes Comment

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (5)

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (5) (vazhdim, vjersha e 5 ) Ne pervjetorin e Ditelindjes te Driteroit,..13 tetor Luan Kalana Cikli me vjersha miqesore Nga amanetet imagjinare te Ditero Agollit……pas vitesh 5-Devollin simboli i punës…

18 Likes Comment

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (4)

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (4) (vazhdim, vjersha e 4 ) Ne pervjetorin e Ditelindjes te Driteroit,..13 tetor Luan Kalana Cikli me vjersha miqesore Kudo qe nëShqipëri edhe sot unë dëgjoj goditjen e tokës të…

16 Likes Comment

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (3)

EPITAFE TE DRITEROIT PER DEVOLLIN (3) (Vazhdim ,vjersha e 3 ) Ne pervjetorin e Ditelindjes te Driteroit,..13 tetor Luan Kalana Cikli me vjersha miqesore Nga amanetet imagjinare te Ditero Agollit……pas vitesh… per Ju Miqte e…

17 Likes Comment