Home / REPORTAZH / Tresteniku
loading...
Posta e Gurit
Posta e Gurit

Tresteniku

TRESTENIKU

Në shoqërinë e piktorit Lefter Babi dhe fermerit Halil Agolli sot ndërmora një udhëtim malor për të eksploruar resurset natyrore të fshatit Trestenik.

Kisha qenë më parë në rrafshnaltën e Llabanicës deri te burimet e ujit në territortin grek në shoqërinë e bletërritësit Ahmet Hoxhalli, prandaj këtë herë u zhvendosëm më në verilindje. Pamë kopshtet e fshatit me një sipërtfaqe rreth 6 ha dhe burimin Dromi, pamë mbeturinat e Postës së Gurit dhe pikën e vrojtimit tek piramida 33, zbuluam kroin e Myrtezait dhe rrugën e vjetër Kapshticë – Kosinec dhe kullën ndanë saj.

Zbulimi më i rëndësishëm ishte Llomi me gojëdhënën e tij.

Kosta Nake

FOTO GALERI

loading...

Komento!

loading...