Home / LAJME / PERSONALITETE / Skënder Rusi Biografia
loading...

Skënder Rusi Biografia

Skënder Rusi Biografia

Skënder Rusi u lind më 1952 në Korçë dhe ka mbaruar studimet e larta për gjuhë-letërsi.
Në vitin 1984 është diplomuar për dramaturgji dhe në vitin 1998 për drejtues biblioteke në Kajro.Që prej vitit 1992 vazhdon të jetë drejtor ibibliotekës “Thimi Mitko”, Korçë. Ka botuar 8 libra me poezi dhe dy nga dramat e tij janë vënë në skenë nga trupa e teatrit “A. Z.Çajupi”. Krijime të tija janë përfshirë nëpër antologjitë edisa vende të Evropës si në Gjermani, Zvicër, Maqedoni, Kosovë, Greqi etj.Prej 12 vjetësh është kryetar i Klubit të Shkrimtarëve “Bota e Re” në Korçë. Prej 7 vjetësh organizon dhe drejton aktivitetin më të madh kulturor në Korçë: “Netët korçare të poezisë” me poetë të ftuar nga Kosova, Greqia, Maqedonia, Turqia, Bullgaria, Rumania, Italia etj.

Disa nga krijimet e tij janë

 • Cikël poetik nga Skënder Rusi (16-07-2011)
 • Kryqëzimi (21-06-2007)
 • Ata dy pleq (21-06-2007)
 • Eklipsin pres (21-06-2007)
 • Simfonia e takave (21-06-2007)
 • Nuk i njoh ekuinokset (21-06-2007)
 • Dita, nata, njerzit dhe unë (21-06-2007)
 • Ishte një gabim (21-06-2007)
 • Ti bëre faj (21-06-2007)
 • Në shah (21-06-2007)
 • Buzë Detit (21-06-2007)
 • Çast (21-06-2007)
 • Se si (21-06-2007)
 • Mbi kokë më rri e më ndrit (21-06-2007)
 • Blerina (21-06-2007)
 • Ndjenjë (21-06-2007)
 • Kësaj jave (21-06-2007)
 • Mëso të kundërshtosh! (21-06-2007)
 • Pa dashje (21-06-2007)
 • Ç’trishtim (21-06-2007)
 • Vajza prej qelqi (21-06-2007)
 • Tepër vonë (21-06-2007)
 • Mister Etrusk (21-06-2007)
 • Shqiptarët (21-06-2007)
 • Përse? (21-06-2007)
 • Kur bie borë (21-06-2007)
 • Kredo (21-06-2007)

Devolli.net

loading...

Komento!

loading...