Home / LAJME / Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë Demokratë të Shqipërisë Dega Tiranë
loading...

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë Demokratë të Shqipërisë Dega Tiranë

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve
Politikë Demokratë të Shqipërisë
Dega Tiranë

Nr. 10 Prot. Tiranë, më 09.03.2014

Lënda: Kërkesë pë rishikimin e çmimit të tokës
për Bay-Pass-in Fier-Levan

Drejtuar: Zotit Edi Rama
Kryeministër.
Tiranë

I nderuar zoti Kryeministër,

Po ju drejtohemi juve me kërkesën e bërë pranë nesh nga ana e banorëve të fshatit Shtyllas të rrethit të Fierit, në lidhje me vlerësimin e bërë për çmimin e tokës që do të zihet nga ndërtimi i Bay-Pass-it Fier-Levan. Sipas këtij vlerësimi çmimi i tokës për zonën e Shtyllasit është llogaritur me 299 lekë për m2, në një kohë që ky çmim për zonën e Pojanit është 869 lekë për m2 dhe për zonën e Levanit 1600 lekë për m2.
Për sa më sipër ne mendojmë se ky diferencim në vlerësimin e tokës nuk është i drejtë dhe mbështesim kërkesën e bërë nga banoret e kësaj zone.. Ndaj ju drejtohemi juve duke shpresuar se do të ndikoni në rivlerësimin e kësaj zone. Shtojmë se banorët e saj, në përgjithësi, i përkasin shtresës së të përndjekurve politikë nga regjimi komunist. Fshati Shtyllas ka qenë një nga qendrat e internimit të qytetarëve shqiptarë në kohën e regjimit të përmbysur.
Bashkangjitur po ju dërgojmë edhe listën e banorëve të këtij fshati:

1-Agustin Miraka 26- Hamdi Xherahu
2-Gaspër Miraka 27- Xhevair Xherahu
3-Salvador Miraka 28- Ylivi Xherahu
4-Saliko Baruti 29- Shkelqim Xherahu
5-Muhamet Baruti 30- Defrim Xherahu
6-Perparim Baruti 31- Zini Xherahu
7-Bujar Baruti 32- Avni Bazelli
8-Agim Manafi 33- Muhamet Bazelli
9-Asim Manafi 34- Ruzhdi Bazelli
10-Ibrahim Kapa 35- Albert Bazelli
11-Kimet Kapa 36- Enver Zenelaku
12- Sali Bazelli 37- Mergim Zenalaku
13- Agron Pellumbi 38- Shaban Merolli
14- Gezim Pellumbi 39- Ziqeri Merolli
15- Sander Mihali 40- Medi Muçka
16- Jani Mihali 41- Xhevdet Birçe
17- Bilbil Driza 42- Feri Miraka
18- Pajtim Driza 43- Zef Miraka
19- Ramazan Driza 44- Venetik Methoxha
20- Xhevair Muçka 45- Bujar Methoxha
21- Cvejtko Mihali 46- Mineko Methoxha
22- Kristo Nini 47- Sali Memini
23-Thoma Nini 48- Spase Mihali
24- Marash Kovaçaj 49- Enver Hasankolli
25- Iliaz Xherahu 50- Sali Ndreu
52 Ylli Xherahu 51- Osman Ndreu

Duke patur besim te ju dhe Institucioni që përfaqësoni, mbetemi në pritje të një reagimi nga ana juaj.

Me respekt

Kryetari

Reshat Kripa

loading...

Komento!

loading...