Home / POEZI / Poezi Kushtuar shkrimetarit te madh Dritero Agolli
loading...
Dritero Agolli
Dritero Agolli

Poezi Kushtuar shkrimetarit te madh Dritero Agolli

Poezi Kushtuar shkrimetarit te madh Dritero Agolli

I ulur mbi libra
po i shkruan te tera.
Bagetite,malet
dhe fushat e gjera

Shkruan per fshataret
qe punojne plot gas
shkruan per rinine
qe ka kaluar ne menkulas

me shkronjat e bukura
dhe vargje te rralle
per here i lexoj
qe te shuaj malle

lezoj poezite
dhe syte me rjedhin lote
nis shfletoj romanin
trandafilin ne gote

fjalet e tij te bukura
jehojne anembane
nisen nga Devolli
dhe mberijne ne Tirane

si Driteroi
ska ne asnje vend
fjalet e tij
i tha dhe ne kuvend

nje deputet i zoti
eshte per partine
fjala e tij me peshe
eshte per Shqiperine

nje leter per ty
ne dore e kam mare
qe te te shkruaj
pleqeri te mbare

Remzi Duro

loading...

Komento!

loading...