Home / LAJME / PERSONALITETE / Petraq Zoto (Profil)
loading...

Petraq Zoto (Profil)

Petraq Zoto Shkrimtar (Profil)

Petraq Zoto lindi në Ziçisht të Devollit më 20 dhjetor 1937. Kreu studimet e larta për gjuhë-histori dhe gjuhë-letërsi. Afro 10 vjet punoi mësues në Devoll e në Korçë. Në mars 1969 u emërua drejtor i pallatit të kulturës të Korçës, më pas drejtor i teatrit “Andon Zako Çajupi”. Për 10 vjet kryesoi edhe degën e Korçës të Lidhjes së Shkrimtarëve dhe të Artistëve të Shqipërisë
Që nga viti 2000 jeton në Tiranë. Në vitet 2001-2005 punoi në shtëpinë botuese “Mësonjëtorja”, redaktor i botimeve letrare…
Vazhdon karrieren e tij te suksesshme…

Botimet

Libra me tregime:

 1. -Mësuesi im i parë
 2. -Ndërgjegjja
 3. -Dritat nuk u shuan
 4. -Tregimet e një nxënësi
 5. -Taksia u ndal te kthesa
 6. -Mëngjesi i përflakur
 7. -Tregime të zgjedhura
 8. -Kumbimi i një krisme
 9. -Dy buzëqeshje
 10. -Bredhi i gjelbër
 11. -Gjahu i së dielës
 12. -Nesër bëhet vonë
 13. -Universi njeri

Romane: -Verka

 1. -Dhe për ditët që vijnë…
 2. -Kali fluturues
 3. -Bishti i dhelprës
 4. -Burimi i drerit Genta

10 nga librat e tij janë vlerësuar me çmime Kombëtare.

Devolli.net

loading...

Komento!

loading...