Home / POEZI / MIDIS REALES DHE IREALES
loading...

MIDIS REALES DHE IREALES

MIDIS REALES DHE IREALES

Shpesh here kur Hena
Gjume ben mbi re
Mesazhe con endra
-Bir sa larg qe je-!

Dhe un’nisem heret
Pas gjurmeve te endres
E kaloj Gramozin
Nen driten e Henes…

Zbres ne Nikolice
Hipur permbi kale
Ne gjoks fut Devolle
Clodhem dhe nxjer malle….

Ndjej eren e fshatit
Te kendshmen arome,
Prej lulesh te virgjera
Prej cajit te njome.

Mermerime e lumit
Qe shket neper zallet,
Me shkeput prej endres ,
Me ben te mar malet….

Me vijne ca zera
Nga larg si jehone
Kur venitet Hena
Dhe yjet pikojne…

S’me ftojne sirenat,
S’jam nje Odise
Sec me nxisin endrat
Te shkas permbi re!…

Skender Arreza Kodra SHBA..

loading...

Komento!

loading...