Home / POEZI / Mesazhi i poetit, Hymn i lirisë
loading...

Mesazhi i poetit, Hymn i lirisë

Gëzuar Festen e Pavaresise te KOSOVES !

Tributë

Filozofia e poetit

Mesazhi i poetit,Hymn i lirisë..

… Poetevë kosovare, lider të Lirisë..
Të Pavarsisë të Kosovës …

Sa do të deshte poeti,
ashtu si Arkimedi,
me lloz të lëvizte tokën,
që vargjet poemat e tij
per njerezimin e mjere,
të ishin bukë e ushqim,
prë frymen e gjallë,pagzëim !!!

Poeti e di që vargjet e tij,
si melodi enjgjllëore të shpirtit,
s’mjaftojnë për të gjithë,
vetëm për një pakicë,
… nje elitë,..

Ah,sikur rokjet,vargjet e fjalët,
libra,fletorkat e fletët,
të ishin mollë ,misër e bukë,,
uje , jo bute me vere shampanjë,
qumësht e hambarë me grurë.!!!

Poeti e di se paratë
sic thoshte dikur Naimi,
i bënë njerëzit të prapë
ca vuajnë e ropaten per bukë
ca bëhen fryen si buaj,
ca vdesin kockë e lekurë pa lerë….

Në vend të euros,të dollarit,
të hahej vargu ,poezia,
të qenë të gjithë të lirë,
me shpirt e zemër humane ,
të sundojë paqja,harmoija.

Sa do të deshte poeti, soneti i tija,
të ishte ” fjala “ magjike e rimuar,
të ishte njeri i thjeshte e i shenjtë,
si Jezusi ,Noeli e Buda,Muhameti.

Vajzat e gratë poetesha me vjershat ,
ëndërojnë ato të ishin simbole,
si Gonxhja, Nënë Terezae Shenjtë,
me fjalët, me figurat,me vargjet si ilac,
te njgjallinin jetë e shpresë.

Poeti,vepra e tij, ështe si bleta,
me mëtken nëne mbretërëshë
thurr ojet e saj si arkitekte,
rohit,shton familjen si princeshe.

Me pjalmin ,nektarin lule më lule,
na jep dyllin e mjaltin,ëmbelsinë
ashtu dhe poeti me simbolet me fjalen,
të mbyllte plagët, të shërojë e djajtë.!!

Kur vargu e tij të mos njgjitete,
ai ka dhe dhe nje fjalë te artë ,
amanetin, dëshmorët e Kosovës,
Bacën ne krye,paqen ne ballë.

Arma e poetit, është Fjala ,
kmëbane e paqes për liri,
kur e godet si Akilin n’thembër,
Fjala vullkan,digjet si qiri.

E kur asgjë të mos mundej,
poeti ka nje strehë, nje shpresë,,
brenda në vjershë i fut si në fole,
gjthe te mjerët zemra e tij i nxë.

Sa do ti pëlqente që gjuha e botës,
të ishte poezija,ajka e mencurisë,
c’ka anglishtja ,te ishte albania,
qiellin flakëron ruzullin ndriçon.

Le të bëhen himn i botës
poezitë e tyre,kënge e melodi,
simfoni të paqes e mirësisë,
prejlud i ri i shekullit Njëzetenji,,
mesazhi,hymni i poetit,
….Himni i Paqes, i Planetit.!!
17 Shkurt 2012

LUAN KALANA

Devolli.net 15-02-2012

loading...

Komento!

loading...