Home / SOCIALE / Libri “Devoll, Albanaia sprovë” në Biblotekat Amerikane
loading...
Devoll, Albania Sprovë
Devoll, Albania Sprovë

Libri “Devoll, Albanaia sprovë” në Biblotekat Amerikane

Libri “Devoll, Albanaia sprovë” në Biblotekat Amerikane

Takim me senatorin BOB GRAHAM*,politika dhe shkrimtar, i cili ka qenë Governor i Floridës në vitet 1979-1987 dhe senator i Senatit Amerikan, Demokrat , në vitet 1987- 2005.

Në vitin 2005 ka vene kandidaturen për President i SHBA.

Luan Kalana dhe Bob Graham

Luan Kalana dhe Bob Graham

Në këto ditë maji, në një nga sallat e Biblotekes të qytetit Palm Harbor ,Florida,u zhvillua një bisedë me Senatorin BOB GRAHAM ret.,politikan dhe autor ,novelist i degjuar në Amerike.
Ai prezantoi librat e tij të fundit,si “Keys to the kingdom”, “America,the owner’s manual”,“Inteligence Matters”dhe “Failure of America’s on Terror”. Për ketë mund të lexoni informacione nga mediat amerikae.
Pas diskutimeve për librat e Senatorit,të cilat janë pritur me inters te madh nga lexuesit amerikane, librarja e Biblotekes te qytetit te Tampas, Mr.Deanna,prezantoi Luan Kalana,si pubicist i afirmuar shqiptaro-amerikan,dhe librin e tij të ri “Devoll ALBANIA ,sprove”,i cili i është shtuar invetarit te Biblotekës dhe i reklamuar ne vitrinat e saj.
Senatori Graham shfaqi interesimin për komunitetin shqiptar dhe shoqatën amerikane -shqiptare “Albania Heritage Foundation of Tampa Bay” Florida,si dhe për librin e ri te L.Kalanes,per ta përkthyer e botuar sa me shpejt dhe në anglisht. Pastaj ata shkembyen ne shenjë miqesije simbolike midis dy popujve tane librat e tyre lenë autografedhe bene disa foto bashkerisht.
Patty Ann,autore,menaxhere e Biblotekes te East Like, do ta preazantonte pubilçistin amerikano -shqiptar,Luan Kalanen,një emër i ri në shtypin e perëndimit, dhe krijimtaija e tij letrare,nje ze i ri hulumtimi i letrave shqipe i medias shqiptare.
Ajo theksoi se eshte një nder per ne ,një perfaqesim dinjitos i autorit në shtypin amerikan dhe ne internet ,artikujt,krijimet tij letrare ne shqip por dhe në angisht
te letrave shqipe ne Clearwater Florida ,dhe ne mediat amerikane.Midis te tjerave i kishte lenë poezia “Manhaten ,New York”,e te tjera, shkruar në anglisht.
Ndërsa gazetarja amerikane Nancy Kerr,do të fliste më gjere rreth librit të ri te Luan Kalanes,si nje publiçist shqiptaro-amerikan i talentuar me nje krijimtari te gjere letrare,duke e kurorezuar me evenimentin kulmor,botimin e librit te ri,pas nj pune te gjate ,te lodhshme,dhe mjeshterore .
Pasi do te theksonte prezencen e tij ne biblotekat amerikane ,me gjithese i semure ,disabled,invalidai eshte optimist dhe e kalon kohën
ne studimin dhe leximin e librave dhe leteratures shkencore-mjekesore,Ajo do te befasohet dhe nga krijimtaria e tij letrare,duke hedhur ne internet krijimet e tij ,ne kompjuter ,në bibloteken e qytetit, .
Si dhe komunikim e bashkebisedimi i ngrohtë e miqesor,me amerikane të shumte ,lexues ,gazetare, shkrimtare,miq te tij, dhe vecanerisht me stafin e biblotekes.Me interes per te, eshte jo vetem jeta tij, si nje surviver,por dhe pasioni e talenti e tij,duke qene i lexueshem dhe shume terheqes ,ne komentete vleresimet nga lexuesit ne shqip,duke permendur artikuj te tij ,publicistike me teme per vendlidjen” Devoll,Albania ” si dhe ato me teme nga amerika,si shprehje e miqesise vellazerore midis dy popujve tane dhe shtetin amerikan, nje mik i madh i Shqiperise ,..”Amerika ëndrra e shpreses,per emigrantet shqiptare”, “Vellazeria shqiptare ne Amerike”, e te tjera..
Ajo do te citonte pjejse nga libri shkruar ne angisht qe nga hyrja ,e deri ne shkrime te tjera ne mbyllje te tij.
Nepemjet mesazhit qe percjell ne anglisht ,ne nje leter te thejshte e modeste, te tij,falenderimin per mjekesine amerikane dhe shtetin amerikan,si

[quote_simple]”Specila thank you to Director Patricia Lopez who has treated me so kindly…When she diskovered that I was a writer ,she give me a book writen by Dritero Agolli and Ismail Kadare,an Albanian writer who was awaeded the Nobel Prize in Literature.This thought ful gesture was a major factor in making me feel welcome.Thanks you to everyone at the library for making me,as well as my family,feel welcome in Florida.We are proud to be an Albanian -America.
God bless America..” e te tjera.(L.K.”Devoll Albania,sprovë. fq.283.)..[/quote_simple]

Në pershendetjet qe u bene nga disa pjesmarës,theksuan,se libri esht nëje pasqyre e idesë dhe mesazhit të progresit , duke e reklamuar treven e Devollit,ne Shqiperi,një Muze i gjallë kulture në Botë.
Ndërsa politikani dhe shkrimtari novelist ,Senatori amerikan z.Bob Graham,do ta cilësonte autorin,me modesti ,si një ambasador i ri paqësor miqesije ,i letrave shqipe në Amerike.
Senatori Graham shfaqi intersimin per komunitetin shqiptar dhe shoqaten amerikane -shqiptare “Albania Heritage Foundation of Tampa Bay” Florida,si dhe per librin e ri te L.Kalanes,per ta perkthyer dhe ne anglisht. Pastaj ata shkembyen ne shenje miqesije simbolike librat e tyre duke shkruar autografe. e disa foto bashkerisht.
Me pas autori , do ti dhuroje Drejtoreshes te Biblotekes, disa kopje te librit falas ,inventarit të biblotekes,nje gjest i ralle humanitar,ne kete vend.
Përkushtimin dhe pjekurine intelektuale dhe patriotike,profesionalizmin mjeshteror artistik letrar ai e kurorezon me sukses,me librin e ri qe botoi “Devoll ALBANIA sprove”,Nje veper historike shoqerore letrare,nje obligim modest ,siç do ta theksonte vetë ai,me vlera te rinovuara e te pasura ne thesarin kulturor te kombit tone.
Jemi informuar se së shpejti shoqata amerikano-shqiptare“Albanian Heritage foundation of Tampa Bay”,Florida do te organizoje promovimin e librit ne nje nga biblotekat amerikane.
Libri eshte pritur me ineters jo vetem nga shoket e koleget e tij te shumte,shkrimtare e poete kudo qe ndodhen ne bote,shqiptare e te huaj,por dhe nga miq e dashamirës,lexues te shumte,por se jane bere komenete e vlersime maksimale,per vlerat qe ka,qe ne jo vetem jemi befasuar,por edhe ai nuk i priste,..
Autori,ish mesuesi i Gjuhes shqipe dhe i letersise per disa dekada,ne Shqiperi eshte teper modest,ku krijimtarine tij letrare e sheh thesht si nje obligim qytetar, dhe nje perkushtim intelktual,qe i ka borxh vendlindjes atdheut te tij.

Akoma me interes pritet blerja e librit,dhe per kete po punohet qe së shpejti, lexuesit ta gjejnë atë dhe në internet Online.

Daniel Robert “Bob” Graham (born November 9, 1936) is an American politician and author. He was the 38th Governor of Florida from 1979 to 1987 and a United States Senator from that state from 1987 to 2005.
Graham tried unsuccessfully to run for the 2004 Democratic presidential nomination, but dropped out of the race on October 6, 2003. He announced his retirement from the Senate on November 3 of that year.
Graham is now concentrating his efforts on the newly established Bob Graham Center for Public Service at his undergraduate alma mater, the University of Florida. He served as Chairman of the Commission on the Prevention of WMD proliferation and terrorism. Through the WMD policy center he advocates for the recommendations in the Commission report, World at Risk.
Graham also served as co-chair of the National Commission on the BP Deepwater Horizon Oil Spill and Offshore Drilling and a member of the Financial Crisis Inquiry Commission and the CIA External Advisory Board.
In 2011, Graham published his first novel, the thriller The Keys to the Kingdom. Graham has written three non-fiction books. Workdays-Finding Florida on the Job; Intelligence Matters and America: The Owners Manual.
EAST LAKE Library,
PALM HARBOR,FL
21 Maj 2013..

loading...

Komento!

loading...