Home / POEZI / Kuvendojne per Mbretin
loading...

Kuvendojne per Mbretin

Kuvendojne per Mbretin

Kur votojne per MBRETIN,

kafshet ne miting

fabul

&
Thirrën sa u ngjirën kafsët në kuvend,
kush është më i pasuri në Planet,për Mbret,
-Nuk ka krijese si unë,..-.tha “Matka”,
Mbretëreshe u vetë shpall Bleta, plaka.
&
-Gjeni një arkitekt artist gjeni talent,
të bejë me dorë ojet me dyllë,qelibar,
cili shkencëtar pjalmon lulet si unë,
cili labortor nxjer mjaltin natyral..!?
&
Kush e kush më shumë të mburej ,
për qumështin,mishin, për tulet,
majmuni per fronin e Mbretit ulëriu ,
-Ne do mbreterojme,jo më Njeriu ?!..
&
-Gjithë jetën akrobatë nëper degët,
s’thatë nje fjalë,-përqeshi papagalli..
-Unë kam pjelle Njerine,-ja priu…
kërceu perpjte nga deti, delfini.
&
Delja e bekuar,blegëriu nga tufa
-Keni dëgjuar kujt i kendohet ne Tokë,
njeiut,njerezimit,lexoni biblën,kuranin
mja lëvduat veten,ne mbetemi kafshë.
&
-Late nam,s’u ngopet s’ë ngrëni miletin,
qelbëm vendin me pordhë e me kusari ,
jemi shtazë me bisht,s’bëhemi njerës,
hiqni maskat,o bark fryrë-pelliste gomari.
&
-Donte të bente imzot,Sancua,gomarin-hero,
Nastradini hileqar,mashtronte hipur mbi gomar,
nga Anadolli me ngritën dhe përmendore,
doni te beni mbret nje kafshë me samar”..
&
“Si nuk u lodhët me ham-hame së lehuri,
votoni kot për parite*,s’ti fal njeri diamantet,
s’u ngopen me mishin,po na hani lëkuret,
hajvani* nuk lëshon fronin,”-degjoni drerin.
&
S’pyetën,u mblodhën kokë me kokë,pazar,
djajtë pa brire,më të pangopurit…,ujku, luani,
ndritën dhëmbet,bëne gjoja votimi e fshehtë,
-E dini kë zgjodhën Mbret të veshur me ar..?!
&
Hibrit,mysybet, gjysëm kafshë e gjysëm njeri,
një Kameleon,me këmbë prej kali,
hipi fronit vetë ,një cikllop me dy goja,
Mbretin e parë,me zërin si të çakallit…

& Luan Kalana

loading...

Komento!

loading...