Home / OPINION / Gjika dhe Bekon
loading...

Gjika dhe Bekon

Gjika dhe Bekon

Kështu si kryebashkiakut Gjika i ndodhi 500 vjet më parë edhe filozofit anglez Frensis Bekon. Ai ishte konsulenti kryesor i drejtësisë në oborrin mbretëror të Xhejmsit I. Kishte titujt kancelar, baron më pas viskont. Mirëpo, për shkak të detyrës, i jepnin bakshishe. Ai i pranonte, edhe pse nuk lejoheshin me ligj. Kjo grykësi e çoi në gjyq e në burg. Po ama pati burrërinë të deklarojë:

“Unë kam qenë gjyqtari më i drejtë në Angli në pesëdhjetë vitet e fundit; por ky që më bëhet mua (për mitmarrje) është gjyqi më i drejtë në parlament në dyqind vitet e fundit.”

A do të na sjellë çështja Gjika një përsëritje të historisë? Një fjalë e urtë thotë: Ku ka zë, s’është pa gjë.

loading...

Komento!

loading...