Home / POEZI / Endërrat jetime
loading...

Endërrat jetime

Endërrat jetime…

Etyd -jetimëve

E rende sa më s’ka bota e jetimit,
mos e paçim rësk ne jetë si te mjerret,
i desha si vellezer,nga shtepia e femijes,
nje shok te beses marinar,ishte legjitim…

Ne shkruanim letra keputeshim pambarim ,
me mall ,per nenat ,derdhnim fjalët-lotë
shikoja ata djem e vajza të humbur jetim ,
me ke refeheshin , me kë kembenin dy fjalë, ,,.?!

Marinari qendiste cdo dite letra si i marre,
m’i lexonte mua,,me dashuri rinore , me zjarr,
-Te dua per jete ,-i kendonte,-..nuse do te marr,
te lindim, te rritim femije te mbare,-enderronte,
te kene dhe ata Adam dhe Evën,-i premtonte,
mos digjen, mos pervelohet si mua,-..uronte….!

Si eshte kjo jete,…te lindesh nga nje grua,…
pastaj te mbetesh jetim, pa nëne e babë ?!..
Do te vdisja budalla,po te mos kish mesuar,
po te mos kisha pare,te kembeja buke e therrime,
si qan zemra per femije,tere plage,jetojne pa krahe,
qe paska ne jete,.. dikur nuse,..sot plaka jetime…

Te kesh shtepine plot,djem e vajza,
nipera e mbesa ,si çerdhe femijesh,
te jesh si koshere bletesh,te mbetesh qyqare
pa oxhak , pa vater, muret pa strehe,si lypsare..

Paska te drejte ne maj , qyqja çdo mengjes,
kendon pa zbardhur mire,ku-ku,u bu-bu,…
e njohim gjuhen e saj, kur qan…,ku-ku,u bu-bu
-Mos mbetet “rrob” si mua, jo Ti, ku-ku,u bu-bu.. !!!

E dini cfarë mendoj per njerëzit,
ju qe risni femije si pellumba syshkruar,
per ta rrobetoheni pakursyer, nje jete,
a ju ka shkuar ndërmend se nje dite,…?!

Uroj me zemer , gjithe te mirat, si per vete,
-Te kini shenedet, jete e gjalleri,jo derte,
mos mbetemi dhe ne si plakat e gjora,
si te pavdekshmet , Nënat jetime..
te hapen rete e qete ,dyert e portat….

Luan Kalana

02-05-2012

loading...

Komento!

loading...