Home / LAJME / PERSONALITETE / Eliza Dushku Biografia
loading...

Eliza Dushku Biografia

Eliza Dushku Biografia

Eliza Patricia Dushku lindi më 30 dhjetor 1980 në Boston, Massachusetts.

Është një aktore amerikane me prejardhje nga një familje shqiptaro-daneze. U bë e njohur me rolin Faith në TV serinë Buffy dhe nga TV seria Angel. Prindrit e Elizës janë profesorë universiteti, babai është shqiptarë nga Korça ndërsa nëna daneze dhe ligjeron në universitetin e Suffolk-ut në Boston. Në ndërkohë Eliza jeton me vëllaun Nate Dushku në Los Angeles. Si 10 vjecare filloi karierën e saj në filmin That Night, të cilën e pasuroi duke luajtur së bashku me disa yje të filmit amerikanë si :Robert de Niro, Ellen Barkin, Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis, Halle Berry dhe James Belushi.

Gjatë viteve 1996 – 1998 përfundoi shkollimin në gjimnazin Watertown Highschool dhe dëshironte të vazhdonte studimet, mirpo pas ofertave për rolet në filmat Buffy dhe Angel vendosi të vazhdonte karierën si artiste.

Në vitin 2003 filloi xhirimi i filmit serik Tru Calling, në të cilin Eliza luan rolin kryesorë – si absolvente e cila punon natën.

Trivia

Në filmin The New Guy e shfaqi Eliza prejardhjen shqiptare, me arsyen se gjyshja e vetë është shqipëtare, janë dy skena me temën shqip.

Filmografia

Filma dhe TV seri ne te cilat Eliza luajti role.

 1. That Night (1992)
 2. This Boy’s Life (1993)
 3. True Lies (1994)
 4. Fishing With George (1994)
 5. Bye Bye, Love (1995)
 6. Journey (1995)
 7. Race the Sun (1996)
 8. Buffy – The Vampire Slayer (1998-2000, 2003)
 9. Bring It On (2000)
 10. Angel (2000, 2003)
 11. Soul Survivors (2001)
 12. Jay and Silent Bob Strike Back (2001)
 13. The New Guy (2002)
 14. City by the Sea (2002)
 15. Wrong Turn (2003)
 16. The Kiss (2003)
 17. Tru Calling (2003)
 18. The Last Supper (2006)
 19. On Broadway (2007)
 20. Nobel Son (2007)
 21. Open Graves (2007)
 22. The Alphabet Killer (2007)
 23. Sex and Breakfast (2008)
 24. Bottle Shock (2008)
 25. The Cover Up (2008)
 26. Noah’s Arc: The New Beginning (2009)
 27. Locked In (2010)

Devolli.net

loading...

Komento!

loading...