Home / POEZI / DUA TA SHOH, SHPIRTIN
loading...

DUA TA SHOH, SHPIRTIN

DUA TA SHOH, “SHPIRTIN”.. ?!

-..a ekziston “Shpirti”, i Njeriut?!
-…ca thone JO !!!,..edhe shkenca po thote “PO”…
-“Shpirti “lind bashkë me Njeriun, por nuk Vdes,
ai Mbijeton,në Hapesirë në Kohë..”
&
Dua ta shoh në ëndërr,
se ditën s’të gjej,
pa dalë gjumi natën ,
kam qejf të të shoh shpirtin ,
të shoh si qengj kur fle….
&
Dua të të flas me shpirtin,
u lodha se kerkuari,s’jam i marrë,
duat të të jap një puthje,
të më mbajë gjallë.
&
Nuk e di ku fshihesh,
të ndjek dhe hijen,
po të rish në tokë,
ta gjej folenë.
&
Po të jesh në qiell,
mos m’u zhduk në re,
ne galaktika ,
firaune s’të gjej.
&
Bota të kanë parë,
ti je brenda meje,
mos më bëj me hije,
më trego ku je ?!
&
Po të jesh në zemër,
atje nuk te gjej,
ajo eshte me oda,
pallat për Mbretër..
&
Po të jesh në trup,
e kam me te lehte,
vello a mantel,
më thuaj të të prek.
&
E di që s’do të më shfaqesh,
se thonë pastaj unë vdes,
nga ty dua vetëm një fjalë,
nuk dua lëmoshë,
të zezën në të bardhë,
thonë që je shpirti,
më thuaj të vërtetën ?!
-I vdekur,
apo jam gjallë …

Luan Kalana

loading...

Komento!

loading...