Home / OPINION / DICK MARTY NË ROLIN E NASTRADIMUSIT
loading...

DICK MARTY NË ROLIN E NASTRADIMUSIT

Dick Marty në rolin e Nastradimusit

Populli im i dashur,Kosova jonë e shejtë,rrallë në botë njihen popuj më të përvuajtur se ishim ne,popull i cili tërë jetën e vet e pati në revolucion i varfur me varfërinë e skajshme ekstreme,të cilën na e sollën pushtues të shumët.Pushtuesit u sollën barbarisht ndaj nesh,ti populli im i dashur,kurrë nuk u solle me barbari ndaj askuj.Ishe i fortë i guximshëm,optimist,të shkelën pushtues të ndryshëm,por nuk je pajtuar kurrë me robërinë.

Vërtetë e pate të vështirë,sepse u pushtove nga pushtues të fuqishëm,me përkrahëjen e aleatëve të fuqishëm,pushtimi të ndoqi gjatë.por nga gjiri yt nxore bijë e bija zemerzjarrtë të fortë si shkëmbinjë,që çda çast i kundërshtuan armikut.Kosova nuk i shpalli kujt luftë,nuk hyri të sulmoj kurrë teritoret e huaja, ajo mbrojti lirinë e vet sa mundi,të tjerët na shpallën luftëra,hynë e pushtuan teritoret tona,nga se lakmonin pasuritë që trojeve tona ua kishte krijuar Perendia,pushtuesit hynë në trojet tona,me gjakun tonë e skuqën çdo cep të vendit tonë,sepse trimat tanë u dolën në dyluftim ballë për ballë për të mbrojtur pragjet e veta,me gjak e jetë.Po,pushtuesit tanë ishin qyqarë.kur nuk mundnin të mateshin me trimat tanë nëpër beteja,dridheshin tinëzisht,ua digjnin kullat pleqëve,ua grabitnin pasurinë,vrisnin,digjnin e masakronin fëmijë,gra dhe pleq,madje dhunonin gra e vajza,se ata nuk kishin moral.

Kështu ka ndodhur nëpër shekuj me shqiptarët,për masakra,djegëje e dhunime,deri më tani asnjë pushtues mbi shqiptarët nuk kishte dalur para drejtësive ndërkombëtare!

Vetëm pas luftës së fundit të Kosovës,te drejtësia ndërkombëtare me disa qalime nisi drejtësia për krime lufte në Hagë.Atë botë Serbia fashiste, deri sa gjykata e Hages po mirrej me ndonjë xhelat sërb,ajo po ua falsifikonte dosjet kriminelëve të tjerë,po i bënte qëngja,që dosja e tyre e butë,sikur nuk kishte përse të mirrej Haga me ta,po ua ipte të drejtën që vet shteti kriminel sërb të mirrej me ta,shteti i cili vet i nxiti dhe i nisi të bëjnë krime mbi shqiptarët!Shqiptarët e Kosovës më tepër se gjashtë shekuj luftuan kundër padrejtësisë,andaj është qesharake nëse dikush në botë mendon se shjqiptarët ia kanë frikën drejtësisë,apo i ikun drejtësisë.

Po,për çfarë drejtësie bëhet fjalë këtu?Shqiptarët bënë gjashtë shekuj luftë për çlirim,por kurrë nuk u turbulluan nga koka,nuk u përkulën nga furtunat e armiqëve sado të fuqishëm që ishin.Bota demokratike e kuptoj me kohë,se lufta të cilën nisi UÇK-ja,ishte një luftë e drejtë,luftë që bëhej me armikun më të madh të shqiptarëve,i cili padrejtësisht kishte pushtuar tokat shqiptare,luftë e pabarabartë,por vendimtare për fatin e kombit liridashës shqiptarë,andaj edhe bota demokratike u bë aleate e fortë e këtyre trimave liridashës, dhe popullit liridashës shqiptarë.Kosova e cila u çlirua,disi me vendime të shpejta nga trolli i saj u shkëputën 25 mijë kilometra katrore tokë shqiptare që padrejtësisht ua ka shkëputur Sërbia me forcë.Pa i shkuar kuj mendja në humbëjen e kësaj toke shqiptare,Kosovës iu dha një lloj sovrani teti,dhe me nguti u nxitën të bëjnë dialog serbo-shqiptar në Bruksel.Ky lloj dialogu nuk do të duhej të ndodhte pa u siguruar trojet tona që me dhunë i uzurpoj Sërbia,pa u dënuar kriminelët sërb,të cilët vranë,dogjën,masakruan e dhunuan,pa u paguar këto dëme lufte,pa u gjetur mijëra kufoma shqiptare,kufoma civile,të pa afëta për luftë,pleq,gra e fëmijë,të cilat Sërbia i vrau,ua grabiti kufomat,i mbolli në tokat sërbe,duke hedhur mbi eshtrat ew tyre osfalte e ndërtesa të mëdha.

Nuk ishin shqiptarët ata që u futën në Sërbi për të bërë krime,ishte Sërbia ajo e cila na vrau,masakroj dhe na i zhduki kufomat!Dialogu nuk do të duhej të ndodhte pa u vënë në pranga dhunuesit e mijëra femrave shqiptare,madje pa kërkuar falje popblike sërbët të cilën bënë tërë këto të zeza mbi tokën tonë.Sidoqoftë Kosova u detyrua të bënte dialog, Sërbia u përgëdhel nga të mëdhenjët dhe iu dha dritë e gjelbër për në Europë,kurse Kosovës si shpërblim njëfar gjykate speciale!Barazimi,madje më tepër se barazimi i xhelatit me viktimën,për shqiptarët është i pa pranueshëm.Kryevrasësit e popujve të Ballkanit,të cilët kanë ujitur me gjak tërë Ballkanin,kanë të drejtë të gjykojnë vet kriminelet e vet,kurse për ne u kërkojka një gjykatë speciale!E vërteta do të ishte,për krimet që kanë bërë sërbët në shumë qendra botërore do të duhej të themeloheshin dhjetëra gjykata speciale.

Senatori zviceran,Dick Marty, i cili nepermjet të një raporti akuzon udheheqes të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës se kanë transplantuar ilegalisht organe gjatë luftes te vitit 1998-1999. S´do mend se Dick Marty eshtë i ndersyer nga qarqet shoveniste serbe . Lidhur me këtë është folur shumë,por kjo nuk është dëshmuar dhe nuk do të mund të dëshmohet me asnjëfakt.Nëse diçka e tillë ka ndodhur ndonjëherë,kjo mund të ketë ndodhur nga sërbët të cilët e zotojnë mirë këtë art.Akuzat e këtij mjeshtri kanë qëllim njollosëjen e luftës së UÇK-së,për të cilën bota e di se ishte e pastër si loti. Senatori zviceran,Dick Marty, i cili nepermjet të një raporti akuzon udheheqes të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës
këtij raporti po luan rolin e Nastradimusit,do të mundohej të na dëmtoj rëndë nëse ia del,nga se Nastradimusët tanë po mungojnë,e ai po e shfrytëzon.
Nastradini po punonte në arën pranë mullirit,në atë moment po vinin drejt tijë qindra krushq,me këngë e valle,me gëzim se kishin marrur nuse.

Nga shkathësia që kishte Nastradini shpejt i ra ndërmend të i mashtroj krushqit.Iku shpejt te mulliri,ia vendosi shpinën mullirit dhe nisi të i
thërret krushqit:-Ndihmë,ndihmë!Krushqit ndalen këngë e valle,vendosën të i ndihmojnë!Çfarë ndihme ju duhet zotëri,e pyetën Nastradinin?
-Don me më u rrëzua mulliri zotëri,më ndihmoni ju lutem.!Krushqit ia futën shpinën mullirit,e mbajtën gjysmë ore,kurse Nastradini mori një pendël zogu,e futi në një vrimë muri,e po u thotë krushqëve:Lëshojeni tani se më nuk shembet!Po si ia gjete zgjidhejen e pyeten krushqit?Ia futa një pendël zogu e cila tani e tutje ia mbanë drejtpeshimin!Krushqit nisën rrugën,duke biseduar,duke u krenuar se patën mundësi të ndihmojnë Nastradinin, por kaluan ditë deri u ra ndërmend se Nastradini i kishte mashtruar!As UÇK-ja,as shqiptarët,nuk i shmangen drejtësisë,këtë e kanë dëshmuar fill pas luftës,kur me ta u mor Haga,UNMIK,Eulex,shqiptarët nuk iu shmangën kurrë thirrëjeve,madje vet vullnetarisht u paraqiten në Hagë,Eulex,mbajtën kohë të gjata në burgje,dolën para drejtësisë,për fat dolën të pafajshëm.Përse të i shmangen apo tremben tani shqiptarët drejtësisë?

Tani po themelohet Gjykata Speciale per krimet ne Republiken e Kosoves. Kjo haptazi po del se eshte nderhyrje ne sovranitetin e shtetit te
Kosovës, me akuza te drejtperdrejta nga Sërbia,me mbështetjen e Dick Marty.Kjo lloj gjykate për shqiptarët duket politike dhe jo serioze.

Gjykata Speciale duhet te themelohet per gjaksoret çetniko-serbian, qe bene krime te papara qe nuk i njeh bota e civilizuar; vrane e masakruan ,gra,burra,femije,vodhen e dogjen,dhunuan mijera gra.. Shqiptarët nuk i shmangen drejtësisë,përkundrazi ata me ngulm kërkojnë që çdo krim i cili ka ndodhur në Kosovë,pamarrë parasyshë nga kush,duhet të del para drejtësisë.Vetëm një gjykatë speciale enkas për shqiptarët është politike,fyese dhe e padrejtë.Shkrimin po e mbylli me një thënje:E rrihte pushteti sërb një shqiptarë,e rrihte fort shpines,po ai me zë sa kishte bërtiste:

O kuku barku!Polici sërb nuk u përbajtë pa e pyetur:Si tallesh me ne,ne të rrahim shpinës,ti ankohesh se të dhemb barku?Sikur të kisha shpinë,nuk do të isha fare në duart tuaja,iu përgjegj viktima.Edhe mua më duket,sikur shqiptarët të kishin një krah më të fortë,një mbështetje më të madhe, Dick Markat,nuk do mundnin të krijonin gjykatë speciale për ta,por për ata që bënë krime mbi ne.Këtë e hetoj mirë sot deputetja serbe Rada Trajkoviq një mbështetëse e fortë e Millosheviqit,e cila gjithnjë ju pati sjellur dëme shqiptarëve,e cila sot në foltore paraqitej sikur për gjitha krimet që bëri Sërbia mbi ne,sikur shqiptarët qenka dashur të u kërkojnë falje sërbëve!Ajo nuk ndihej fajtore,nga se pas shumë të zezave që na solli,sërisht është deputete mes Prishtinës,madje me aq shumë të drejta,saqë nuk ka pakicë në botë e cila mund të ketë aq shumë të drejta,sa të drejta ka pakica sërbe në Kosovë.

Shkruan:Shaban Cakolli

loading...

Komento!

loading...