Home / REPORTAZH / Dialekti i Rrethit të Devollit
loading...

Dialekti i Rrethit të Devollit

Dialekti i Rrethit te Devollit

Në këtë artikull jemi munduar sado pak të sjedhim disa fjalë nga dialekti i rrethit të devollit që përdoren akoma dhe sot në ditet tona.

 • Kumpira -Patate
 • Setre-Xhaketë
 • Latoshkë-Sopatë ose Kacore
 • Lepitkë-Pandofël Ose Shapkë
 • Karavankë-Tepsi e vogel
 • Bollka-Pantallona
 • Mintan-Këmishës
 • Dolloma-Fustanit
 • Shajka -Gozhdë
 • Shalqin-Bostan
 • Sallatë-Kastravec
 • Rabë-Karocë që trhiqet me kuaj
 • Qerkë-Karocë se dorës
 • Drapushkë-Draprit që kosit bar
 • Rabeckë-Trumcakut-zog
 • Hesh-Iriq
 • Këndezit-Gjelit
 • Viçke-Viçit te lopës
 • Deruckë-Derit
 • Kuziçkë-Kazan
 • Tigankë-Tiganit ose Ftere
 • Saraqineskë-Vanës se Çezmës
 • Qyrk-Pallto e gjatë
 • Zoçkë-Zogut të pulës
 • Darë-Pinca
 • Alka-Gozhde te vogla
 • Nevajtore-Banjë-wc
 • Leshra-Flokve
 • Shishkë-LLambë elektrike—{Metafore}
 • Pyperkë-Specit
 • Reskë-Shërben për të siguruar derën {Siguresë dere}
 • Torbë-Çantës
 • Cicke-Biberon për fëmijë—{Metafore}
 • Krunde-Hime
 • Sugarka-Qengjit të deles
 • Koritë-banjë-Govatës
 • Arnushkë-Një shtesë që i vene pantallonave kur jane te çara.Që sot janë ne modë
 • Masurke-Eshtë një send që shërben për të mbledhur fijen e perit

Ky artikull është në vazhdim dhe do posurohet me fjalë të tjera

Lexoni me shumë Për dialektin e devollit KËTU

Devolli.net

loading...

Komento!

loading...