Home / SOCIALE

SOCIALE

Lajme Sociale të ndryshme nga Rrethi i Devollit.Etj..

DY TRUPËZIME ARTISTIKE TË HISTORISË SË VLLEHËVE

DY TRUPËZIME ARTISTIKE TË HISTORISË SË VLLEHËVE Romani “Fjala e fundit e Sokrat Bubës” (2013) i Thanas Medit në një vështrim krahasues me romanin “Kali i shalës” (2011) të Theodhoraq Cikos Mungesën e një kontakti të drejtpërdrejtë me vllehët ma ...

Read More »

TUFËZA DRITE PËRMBI HIJET QË TRANDIN FATET NJERËZORE

TUFËZA DRITE PËRMBI HIJET QË TRANDIN FATET NJERËZORE (romanet e Kristaq Turtullit “Syri i Ritës” 2011 dhe “Tulipani i Koresë”2012) 1. Letërsia fillon në fund të korridorit të realitetit atje ku ndodhet një derë që duhet hapur, por çelësin e ...

Read More »

HISTORIA E VITHKUQIT NË NJË PRERJE KLERIKALE

HISTORIA E VITHKUQIT NË NJË PRERJE KLERIKALE Romanet “Varri i Pagëzimit” dhe “Enigma e dhimbjes” të shkrimtarit Artan Mullaj I bindur se ka mundur të hulumtojë atje ku rrallëkush ka mundur të hyjë, i sigurt se ka thënë ca gjëra ...

Read More »

Në Amerikë përkujtohet roli i shqiptarëve në shpëtimin e hebrejve

Në Amerikë përkujtohet roli i shqiptarëve në shpëtimin e hebrejve Shqipëtarët i pritën hebrejtë si miq dhe jo refugjatë ishte tema e ceremonive të veçanta zhvilluar në Sh.B.A. në përkujtim të shqiptarëve që shpëtuan hebrej. Në shtetin Teksas të Sh.B.A.-së ...

Read More »

Kallëzimi për dhunë seksuale është vlerë, jo turp

Reis Mirdita

Kallëzimi për dhunë seksuale është vlerë, jo turp Shkruan Reis Mirdita Heshtja shurdhuese, më shurdhuese se decibelët e pafundmë është fshehtësia që ruan personi që përjetoi një dhunim, tentim dhunimi dhe momente të tjera që lidhen me këtë dukuri të rëndë ...

Read More »

PROJEKT PËR ROMËT

Pamje nga takimi

PROJEKT PËR ROMËT Bilisht, 26 shkurt 2015. U organizua takimi i dytë në kuadrin e projektit “Nxitja e përfshirjes sociale të komuniteteve rome në Shqipëri përmes ndërhyrjeve të veçanta për fëmijët vulnerabël”. Ishte të pranishëm edhe presidenti i shoqatës Amaro-Drom, ...

Read More »

Piktori poet, në valle mitike

Piktori poet, në valle mitike Hyrje Sikur të kisha shkruar një jetëshkrim klasik, do të kisha kërkuar në vargun e sinonimeve të gjej fjalën më të përshtatshme për „transformim“. Pasi që jam i bindur, duke analizuar poezinë e Rexhep Goçit*, ...

Read More »

GAZETA “DEVOLLI” E HAPUR PËR TË GJITHË

GAZETA -DEVOLLI

GAZETA “DEVOLLI” E HAPUR PËR TË GJITHË Versioni i pa korigjuar i artikullit Shkruar per gazeten DEVOLLI JANAR 2015 Botimi I Gazetes Devolli ka qen preukupimi i perhershem I Shoqates Devolli.Gazeta del regullisht njehere ne muaj me nje Tirazh 300 ...

Read More »

Hekurudhat zhdukin 53 milionë eurot e Brukselit

Hekurudhat zhdukin 53 milionë eurot e Brukselit Në Shqipëri treni akoma vazhdon të na njoftojë me sirenën e tij të frikshme se i ka ngelur ende pak jetë. Ai vërtet ka ardhur duke u stërlodhur dhe duke u ngadalësuar përgjatë ...

Read More »

DOLI LIBRI MË I RI I POETIT BRAHIM AVDYLI

DOLI LIBRI MË I RI I POETIT BRAHIM AVDYLI: POEZI TË VESHURA ME PETKUN E DHIMBJES Brahim Avdyli, poet, shkrimtar,dhe studiues, tani i afirmuar në letërsinë shqipe, me një përvojë mbi tridhjetë vjeçare krijuese, na vjen edhe me një përmbledhje ...

Read More »
loading...