Home / REPORTAZH

REPORTAZH

ReportazhE|Histori|Kinematografi|Fotografi|Arkitektura|Kulture|Letersi|Tradite|Etj..

DEVOLLI vendi plot vlera dhe bukuri te paeksploruara. NGA (RAHIM SPAHI)

REPORTAZH DEVOLLI NGA (RAHIM SPAHI) DEVOLLI vendi plot vlera dhe bukuri te paeksploruara. DEVOLLI , nje vend i begate,dhunti e mrekullise se natyres por edhe e dores se njeriut, me pasuri te cmuara natyrore e shoqerore. Ky emer eshte simboli ...

Read More »

ÇAPKENIA

ÇAPKENIA Novelë Cenet e Devollit. (fragmente) Hyrja -A e dini te dashur Prindër,që në vend që t’i edukojme Fëmijët.,mbesat e nipërit tanë,.. Padshur i ç’edukojmë,..i frenojme ,i ndrydhim ..pse jo dhe i i Dhunojmë..personalitetin dhe boten e tyre .Si ?! ...

Read More »

NJË TRIPTIK PËR VENDLINDJEN

NJË TRIPTIK PËR VENDLINDJEN Është një triptik i njërës prej penave më domethënëse të letrave me aktivite në Devoll, të atij që në të gjithë veprat e kolegëve të tij ka qenë frymëzues, ka qenë nismëtar, ka qenë nxitës, ka ...

Read More »

Devollesha

Meti Fidani

DEVOLLESHA Qe nga ta filloj..Me mire nga castet me te gezueshme te jetes se nje njeriu..Po e nis nga dasma.Ajo ishte bere shume e bukur ne dasmen e saj,sikur te kishte mbledhur tere nurin e Devollit.Devolleshat ne pergjithesi jane te ...

Read More »

Ja çfarë ka ndodhur me Fshatin Vëmbell në Devoll

Ja çfarë ka ndodhur me Fshatin Vëmbell ne Devoll Ja se çfarë thotë Sotir Papahristo Helenisti dhe Përkëthyes me Biografi të panjohur… një nga ish profesoret e Enver Hoxhës në Liceun e Korçes dhe mik e bashkepunetor i prof.Eqrem Cabej ...

Read More »

Tresteniku

Posta e Gurit

TRESTENIKU Në shoqërinë e piktorit Lefter Babi dhe fermerit Halil Agolli sot ndërmora një udhëtim malor për të eksploruar resurset natyrore të fshatit Trestenik. Kisha qenë më parë në rrafshnaltën e Llabanicës deri te burimet e ujit në territortin grek ...

Read More »

DOBRANJARI

Fshati Dobranj

DOBRANJARI… SKICE PORTRET …Ing.Qemal Zyfi,bisnesmeni së ardhmes ,i përkushtuari i punës dhe i vendlindjes… Dobranji,fshat në zemër te Devollit,jo shumë i madh.Me një pozicion gjeografik piktoresk.I vendosur si me dorë,në një kënd të trekendshit te pllajës,rafshnaltes te fushes se Devollit,si ...

Read More »

Hiqe mos e keput

“HIQE E MOS KEPUT” Thesare te Gjuhes Shqipe,ne Devoll vazhdim Gërmime në shprehjet gjuhësore shqipe …Këto dhe disa nga shprehjet e rralla popullore shqipe sa e vjetra aq te përdorshme në të folurën gojore e në atë figurative në gjuhën ...

Read More »

“Më t’u mbyltë e mendjes”..Shprehjet popullore,fjale te arta te shqipes..

Toponimet e toponimia, Devoll

“Më t’u mbyltë e mendjes”..Shprehjet popullore,fjale te arta te shqipes.. Luan Kalana gërmime gjuhësore “Më t’u mbylltë e mendjes..” Shprehjet popullore,fjalë të arta të shqipes, thesare të folures te Devollit Leksiku i Gjuhës Shqipe,është një pasuri e madhe me vlera ...

Read More »

Ç’na polli me një pe Devolli !

Dialog brezash “Ç’na polli me një pe Devolli !” -Ma nxore mbi perçe !” -Më t’u mbylltë e mendjes,ç’janë këto ore ,qe na përrallis,se si i rregullon me këmbçka e me doçka e na i shet per te rëfteta,leri keto ...

Read More »
loading...