Home / POEZI

POEZI

Poezi dhe Vjersha nga autorë të ndryshem nga Rrethi i Devollit

“Dehu vdekjen ky lugat!”, poezia e Agollit që ironizoi thershëm Sali Berishën

Agolli poezi te sgjedhura kopertina Dritero-Agolli

Dritëro Agolli kishte një penë të artë. Shumë nga poezitë e tij janë bërë këngë, disa të tjera plot satirë fshikëllojnë zyrtarë. Mes tyre spikat një poezi e famshme ku ai satirizon Presidentin e asaj kohe, Sali Berisha. “Veç me ...

Read More »

Kur të jesh mërzitur shumë (Dritëro Agolli) Video

Kur të jesh mërzitur shumë (Dritëro Agolli) Këtu s’do jem, do jem larguar: Në tokë i tretur si të tjerët, Në kafenenë e preferuar Nuk do më shohin kamarierët. Dhe nëpër udhët ku kam ecur, S’do ndihet kolla ime e ...

Read More »

SHTROJENI SOFREN

SHTROJENI SOFREN Ky Diell Floride me ben zbor Mua me terheq e imja krrabe. Poezine s’dua ta thurr me zor As me hedhje “leke a zhgabe.” Dhe ndal hapin me nje fryme Miresetegjeta ore imi Devoll! Shi e bore dhe ...

Read More »

Te Jesh nga Devolli

Te Jesh nga Devolli Nuk mund te jesh devolli Kur ha dreken pa lakror! Te pish dhalle, e s’ke peti Devolli te thone me zor! S’mund te jesh devolleshe Shpejt, po s’luajte okllahine! Duart po s’te zune fshese Xixe, kur ...

Read More »

GRUAJA “MATKA” e NJEREZIMIT

GRUAJA “MATKA” e NJEREZIMIT ( vazdim i poezise ‘Hobi i Poetit”) &Dua t’i ngre,t’i ngjall të vdekurit, tifoza të fushës së sportit, ata që më kanë bërë kokën, përmbi retë, prindërit të parët. & Nënat e baballarët pa anë, për ...

Read More »

MALLI DO MË VDESË

Kadri Kadi

MALLI DO MË VDESË Shqipëri moj hallemadhe Fëmijët na i shpërndave Ca në Evropë, ca në Amerikë O burra, kush mund të ikë Po ne pleqtë, ne kërcunjtë Nuk kemi zemër të drunjtë Se Zoti na ka bekuar Për familje ...

Read More »

DEVOLLESHAT

DEVOLLESHAT (këngë e vjetër popullore,humoristike,që na sjell deri në ditët e sotme ,satirën devollite,nga folklori ynë mjaft i pasur) Ga-ga-ga gollobërdare pas gurit, maçurishtare agollesha, moj prograre moj trenarka,moj lehonka mos u ngopçi,me cironka Moj thëllëza ,bitinare qytetare, bilishtare me ...

Read More »

NE BUKËSHKELURIT,AT

Meti Fidani

NE BUKËSHKELURIT,AT Ne bukëshkelurit, ne faqenxirrët, At që 50 vjet,u çmendëm pas të marrit ne, dhe te vdekur,s’të lamë rehat dhe eshtrat e lodhura,ti shkulem prej varrit ato eshtra, që na sollën,të parën abetare ato eshtra ,që tundën Kongresn’ e ...

Read More »

DUA të shenjtën Dhuratë për fëmijet e botës

DUA të shenjtën Dhuratë për fëmijet e botës (vazhdim) II-… i PANGOPURI… & Siç shtrihen beharit buallicat në llucë*, siç i ngopet devolliu punës e bukës, siç ulet viçi në gjunjë kur pi sisë, siç i fryn Laveri gërnetës , ...

Read More »

DO KENDOJ KURBETLI, ME DOGJI MALLI

DO KENDOJ KURBETLI, ME DOGJI MALLI… …te rënëve ,dëshmorë,martireve te Kombit -Do këndoj shqip,vëndçe të ma mbani, do bërtas,iso të zjeni per Vatanin, te loze fusha,te buçasë Oqeani. -Te ngre nga vari te rënët, deshmoret, martiret e Kombit, te bej ...

Read More »
loading...