Home / OPINION

OPINION

Opinione

DESHIRA E TE RIUT/Kam dhe une te drejt te shprehem ne nje bote te lire

DESHIRA E TE RIUT : ” Kam dhe une te drejt te shprehem ne nje bote te lire ” NGA : RAHIM SPAHI I huaj ne kte bote plot vizione , perpiqesha te isha pjese e saj . Kerkime , ...

Read More »

POLIÇAN ’92 NJE NGJARJE QE NUK HARROHET

POLIÇAN ’92 NJE NGJARJE QE NUK HARROHET 23 vjet nga greva e parë sindikaliste në Shqipëri! Një qytet mundet të ketë në historikun e tij shumë ngjarje dhe data të shënuara, qoftë ky edhe qytet i ri. Por ka disa ...

Read More »

Abdurrahman Roza Haxhiu,legjenda e sportit shqiptarë

Abdurrahman Roza Haxhiu,legjenda e sportit shqiptarë Abdurrahman Roza Haxhiu ose Roza Haxhiu,siç njihet nga të gjithë, lindi në qytetin e Lushnjës në lagjen “Kongresi i Lushnjës” më 30 shtator 1930.Djali i Bajram Haxhiut,një nga anëtaret e komisionit nismëtar të thirrjes ...

Read More »

MAQEDONIA NË VORBULLËN E FQINJËVE ANTISHQIPTARË (Pjesa e III-të)

MAQEDONIA NË VORBULLËN E FQINJËVE ANTISHQIPTARË (Pjesa e III-të) “Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshini kujtesën e tij. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëherë, vini dike të shkruajë libra të ...

Read More »

MAQEDONIA NË VORBULLËN E FQINJËVE ANTISHQIPTARË (Pjesa e II-të)

MAQEDONIA NË VORBULLËN E FQINJËVE ANTISHQIPTARË (Pjesa e II-të) “Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshini kujtesën e tij. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëherë, vini dike të shkruajë libra të ...

Read More »

MAQEDONIA NË VORBULLËN E FQINJËVE ANTISHQIPTARË (Pjesa e I-rë)

MAQEDONIA NË VORBULLËN E FQINJËVE ANTISHQIPTARË (Pjesa e I-rë) “Hapi i parë në likuidimin e një populli është të fshini kujtesën e tij. Shkatërroni librat e tij, kulturën e tij, historinë e tij. Atëherë, vini dike të shkruajë libra të ...

Read More »

Dodona është krenaria e të gjithë shqiptarëve

Dodona është krenaria e të gjithë shqiptarëve ‘’Shqiptarët i luteshin hijes së Tomorrit dhe kishin shqipen për shenjën e Zotit’’ ( Në përgjigje të shkrimit të z. Rasim Bebo për Dodonën Pellazgjike) Zoti Rasim Bebo ka postuar këto ditë një ...

Read More »

Serbia i ka borxh Kosovës territore të shumta jashtë Kosovës

Serbia i ka borxh Kosovës territore të shumta jashtë Kosovës- e jo të invadojë e të marrë asnjë pëllëmbë tjetër nga Republika e Kosovës Duke u kthyer në Zvicër, ku jetoj, pas një udhëtimi të gjatë në emër të kulturës ...

Read More »

EVROPA E BASHKUAR DHE SHQIPTARËT (XIII)

EVROPA E BASHKUAR DHE SHQIPTARËT- SHPALIME PËR EVROPËN E BASHKUAR DHE SHQIPTARËT, PREJ GJENEZËS E DERI MË SOT (Pjesa e XIII) Sa i përket bërthamës së parë njerëzore të racës së bardhë, mund të themi se ajo ka mbetur në ...

Read More »

EVROPA E BASHKUAR DHE SHQIPTARËT XII

Harta origjinale dhe e vjeter e botes nga Abraham Oretelius-Antwerpen-e publikuar me 1573

Brahim (Ibish) AVDYLI: EVROPA E BASHKUAR DHE SHQIPTARËT XII SHPALIME PËR EVROPËN E BASHKUAR DHE SHQIPTARËT, PREJ GJENEZËS E DERI MË SOT (Pjesa e XII) Nga vepra “Etnogjeneza e shqiptarëve”1 e shohin Prof. Dr. Kristo Frashërin duke e kritikuar ndonjëherë ...

Read More »
loading...