Korça u themelua nga 26 familje myslimane

Korça u themelua nga 26 familje myslimane nga Vepror Hasani Mes dokumenteve që flasin për krijimin e qytetit të Korçës ekziston edhe një letër-ankesë, shkruar 500 vjet më parë në emër të Dizdarit të kalasë,…

2 Likes Comment

Qyteti i Korçës nuk ekzistonte në kohën e Muzakajve, vendi quhej Devoll i Madh

Qyteti i Korçës nuk ekzistonte në kohën e Muzakajve, vendi quhej Devoll i Madh Vepror Hasani Deri para ardhjes së Mirahorit, as Korça dhe as krahina e Korçës nuk ekzistonin. Vendi ku ngrihet qyteti i…

4 Likes Comment

Qamkë Devolliu, si e kaloi kontrollin e emigrantëve në Nju Jork

Historia e njė njeriu qė qante nga gėzimi dhe qeshte prej dėshpėrimit Qamkė Devolliu, New York- Ishte nëntor dhe kishte filluar të bënte ftohtë. Më të vjetrit parashikonin një dimër të ashpër me shumë dëborë…

1 Like Comment