Home / LAJME / PERSONALITETE

PERSONALITETE

Personalitete. Figura të shquara të artit e të kulturës të rrethit Devoll,Bilisht

POETIT SKËNDER RUSI I JEPET TITULLI “QYTETAR NDERI I QARKUT TË KORÇËS”

Dhenia e titullit

POETIT SKËNDER RUSI I JEPET TITULLI “QYTETAR NDERI I QARKUT TË KORÇËS” Korçë, 10 prill 2015. Në sallën e mbledhjeve të Këshillit të Qarkut Korçë, u organizua ceremonia e dhënies së titullit “Qytetar Nderi i Qarkut” poetit Skënder Rusi. Merrnin ...

Read More »

Krenaria e Ponçarës Skënder Demolli

Krenaria e Ponçarës Fabulisti dramaturg, Skënder Demolli Në ka një njeri që prodhon humor në rrethana tragjike është vetëm një, Skënder Demolli. E them, në rrethana tragjike, sepse ai është i zhytur me kokë e me këmbë në Shekullin 21 ...

Read More »

Oratorja bilishtare, artistja e fjales artistike, Valentina Diko

ORATORJA BILISHTARE,, …letrarja znj.Valentina Diko, qëndistarja e talentuar e fjalës artistike . Devolli dhe qyteti i Bilishti ka shumë gra e vajza te talentuara,me shpirt artisti e poeti.Po znj.Valentina Diko,shquhet midis tyre ,është një grua e thjeshtë por e ralle,popullore ...

Read More »

Mesuesit edukatore, Lumturi e Hajredin Kodra

Lumturi dhe Hajredin Kodra

Mesuesit edukatore, Lumturi e Hajredin Kodra Jetëshkrim Mësuesit edukatorë, Lumturi e Hajredin Kodra, nderi e krenaria e Bitinckës…dhe e Shkollës shqipe Bisedë me “Mësuesen e Popullit” , znj.Lumturie Ocka Kodra,Tiranë E kisha pak të vështirë të përfundoja këtë jetëshkrim portret,për njerën ...

Read More »

Elida Cangonji, aktorja e talentuar e filmave atistike shqiptare

Elida Cangonji

ELIDA CANGONJI, aktorja e talentuar e filmave artistike shqiptare.. ..dhe lidhjet e saj me Devollin Kishim parë e dëgjuar për Elida Cangonjin ,aktoren e talentuar të filmave artistike shqiptare,por pak dinim per jeten e portretine saj.E lexuam me kureshtje intervistën ...

Read More »

Bijat e Marigose

Bijat e Marigosë,devollesha hoçishtare, Dr.Tatjana Priftuli Kraja… “Në verën e vitit 1911, zonja Marigo Pozio e lindur në Hoçisht të Devollit me banim me familje në SHBA, me pretekstin se do të mjekohej, udhëtoi drejt ishullit të Korfuzit. Aty takohet ...

Read More »

BEJÇJA I MANÇURISHTIT

Kadri Kadiu

BEJÇJA I MANÇURISHTIT Bejçe Fero, kushëriri im, ka qënë një burrë i zëshëm i fshatit. Ishte i dashur, i sjellshëm, i zgjuar, i besës, muhabetçi, hazërxhevap, gazmor, shakaxhi, romuzexhi. Në Kooperativë të gjithë kishin qejf të punonin sëbashku me Bejçen ...

Read More »

Shqiperia ime.VACE ZELA, Artiste e Popullit

SHQIPERIA ime…, Vaçe Zela, Artiste e popullit Brezat e vjetër u rritën me këngët e saj në gojë. Atëherë, në vitet ’60 vetëm në radio dëgjonim këngët e saj e çmendeshim pas tyre. Veç programeve të shumta ditore me këngët ...

Read More »

SELADIN FERRO, DEVOLLIU TRIM I HESHTUR

SELADIN FERRO, DEVOLLIU TRIM I HESHTUR Kur trimëria rri bashkë me urtësinë, formon atë që quhet karakteri burrëror i njeriut. Seladin Ferro i pati këto cilësi, i tregoi gjithë jetën, në luftë dhe në punë, i gëzon edhe sot, pas ...

Read More »

Guri Seferi,” Qytetar Nderi i Devollit”, simboli i intelektualit popullor

Guri Seferi,”Qytetar Nderi i Devollit”,simboli i intelektualit popullor Idea për të skicuar këtë portret jetësor,më lindi e me ngacmoi penën, jo rastësisht ,në një nga zyrat bashkiake të Tiranës,duke pyetur e kërkuar për emrin e këtij personi. Të gjithë qytetarët ...

Read More »
loading...