Home / KULTURA

KULTURA

Arti dhe kultura e Rrethit të Devollit. Gjithshka mbi artet figurative.

NJË KAMPION BOTE NË BILISHT

NJË KAMPION BOTE NË BILISHT Sot në qytetin e Bilishtit Shoqata Atdhetare Kulturore “Devolli” u dha titullin “Anëtar Nderi i Shoqatës” dy vëllezërve Ismail dhe Gjetan Keta nga Bulqiza, kampionë bote në kick-box. Ceremonia u zhvilluan në një nga lokalet ...

Read More »

PROLOG FESTASH

PROLOG FESTASH Bilisht, 5 mars 2015. Me rastin e festave të 7 dhe 8 Marsit qendra kulturore e fëmijëve në bashkëpunim me Zyrën Arsimore Devoll dhe shkollën 9-vjeçare “Dritëro Agolli” Bilisht paraqitën një program artistik. Merrnin pjesë mësues, nxënës, prindër ...

Read More »

FJALËT TINGULLIMITUESE NË GJUHËS E FOLUR TË POLOSKËS

Kosta Nake

FJALËT TINGULLIMITUESE NË GJUHËS E FOLUR TË POLOSKËS Fjalët tingullimituese (onomatopeike) janë një pasuri e gjuhës së folur dhe mjet i pazëvendësueshëm për të shprehur një marrëdhënie emocionale që nuk është në gjendje të realizojë perifrazimi dhe gjuha e shenjave. ...

Read More »

Piluri i Devollit -melodi e zemres devollite

PILURI i Devollit,- Melodi e zemrës devollite. Me poetin z.Hysen Cifligu , në Florida E ndjenja si një boshllëk shpirtëror në shkriimet e mija,për Devollin,pa shkruar diçka të veçantë për Pilurin dhe pilurakët e Devollit ,megjithëse i kam përmendur në ...

Read More »

FERRI DHE PARAJSA NË POEZINË E SKËNDER RUSIT

FERRI DHE PARAJSA NË POEZINË E SKËNDER RUSIT Në intervistën me Izabela Trojanin poeti Skënder Rusi pohon: “Simbolika fetare është një botë më vete së cilës unë i jam referuar disa herë.” Duke lexuar vëllimet e tij poetikë, lehtësisht mund të ...

Read More »

Muzikantet e Devollit, tenori kitarist i Bilishtit

MUZIKANTET E DEVOLLIT, tenori kitarist i BILISHTIT M’u desh të përmblidhesha për momentin,para se t’ia jepja dorën në takim,një djali të ri trup gjatë simpatik,me flokë të zes e të dëndura që i qëndonin me lezet si ombrellë mbi kokë e ...

Read More »

“BANDA E LIRISË”, SI U THEMELUA NGA BEJLERËT E KORÇËS

“BANDA E LIRISË”, SI U THEMELUA NGA BEJLERËT E KORÇËS Nga Vepror Hasani Për “Bandën e Lirisë” së Korçës është shkruar pak, por edhe në ato raste kur është shkruar kanë mbetur të papërmendur emrat e themeluesve të vërtetë të ...

Read More »

DISA SHPREHJE POPULLORE ME FIGURËN E KALIT

Kadri Kadiu

DISA SHPREHJE POPULLORE ME FIGURËN E KALIT Për të karakterizuar situata të veçanta, sjellje, qëndrime apo veprime të caktuara të njerëzve, Populli ka krijuar shprehje të ndryshme, ku me një frazeologji të kursyer, figurative dhe kuptimplote, jep vlerësimin për çdo ...

Read More »

Shpirti aritst dhe duarartë i Shqiptarit

Shpirti artist dhe duarartë i devolliut,shqiptarit,… Arkitektët e ndertimit te keshtjellave ne botë Zanafilla e mendimit dhe të rëfimit këtyre rreshtave modeste,buron nga shpirti artist dhe duarartë i artiktekteve shqiptare ne shekuj,vazhdimësija e nje mëndje inteligjente tradite e civilizimit të ...

Read More »

Dritëro Agolli boton vargjet për dashurinë (I përndjekuri i dashurisë)

Agolli poezi te sgjedhura kopertina Dritero-Agolli

Dritëro Agolli boton vargjet për dashurinë Si asnjëherë më parë, libri vjen i shoqëruar me një CD e regjistruar me poezi të recituara nga vetë shkrimtari Dritëro Agolli vazhdon të shkruajë vargje dashurie. Vitet nuk e kanë penguar të hedhë ...

Read More »
loading...