Home / INTERVISTA

INTERVISTA

Intervista të ndryshme nga personalitete të ndryshëm nga trevat shqiptare dhe nga ato në diasporë.

Bukuria arkitektonike nën kamerën e fotografit Ilir Rizaj

Ura Brooklyn Bridge dhe NYC fotografuar nga Ilir Rizaj

Bukuria arkitektonike nën kamerën e fotografit Ilir Rizaj Ilir Rizaj është një mjeshtër i fotografisë, i cili me krijimtarinë e tij promovon bukuritë arkitektonike. Fotografitë artistike të tij ilustrojnë objekte me rëndësi historike, etnografike, gjeografike dhe arkitekturale. Kulturën profesionale dhe ...

Read More »

Mërgimtarët krijues në mes të botës perëndimore dhe vendlindjes

Mërgimtarët krijues në mes të botës perëndimore dhe vendlindjes -Brahim (Ibish) AVDYLI është krijues i mirëfilltë, studius dhe veprimtar i dalluar i mërgatës shqiptare. Ne, në radhë të parë, duam tu përshëndesim. Edhe unë ju përshëndes juve që muarët këtë guxim, pastaj ...

Read More »

Perfaqesuesja e Shqiperise do te merr pjese ne garen e bukurise MISS LIBERTY 2014 ne Turqi

Perfaqesuesja e Shqiperise do te merr pjese ne garen e bukurise MISS LIBERTY 2014 ne Turqi Hygerta KARAJ eshte 17 vjecare nga qyteti i bukur i Durresit. Bukuroshja Shqiptare Hygerta KARAJ eshte perzgjedhur nga Drejtori Nacional Shpejtim ZEJNELI . Gara ...

Read More »

Bujar Qamili, ikona e muzikës popullore

Bujar Qamili, ikona e muzikës popullore Qyteti i Shkodrës është një qendër mjaft e rëndësishme kulturore dhe muzikore e Shqipërisë, e cila paraqet ndër shekuj lashtësinë e traditave artistike shqiptare, me folkorin muzikor, këngëtarët, valltarët, instrumentet dhe veshjet tradicionale. Artisti ...

Read More »

Çamëria, problem ndërkombëtar që kërkon zgjidhje

Çamëria, problem ndërkombëtar që kërkon zgjidhje Në intervistën për gazetën “Shqiptare” në mars 2012 kryetari i Vatrës Dr. Gjon Buçaj, interpreton mendimin: “Fjala nacionalizëm tek ne nuk ka kuptimin e ekstremizmit, por është sinonimi i shqiptarizmit të kulluar…Zgjidhja e çështjes ...

Read More »

SHKRIMTARËT KANË MEKANIZMAT E TYRE PËR TË KAPUR THELBIN E MENDIMEVE

SHKRIMTARËT KANË MEKANIZMAT E TYRE PËR TË KAPUR THELBIN E MENDIMEVE INTERVISTË ME SHKRIMTARIN AVNI BELLAINA Cdo shkrimtar ka nje mekanizem per te kapur ate gje qe eshte me thelbesore. I tillë është edhe Avni Bellaina,një shkrimtarë i cili në ...

Read More »

Aktori i njohur Artan Telqiu flet për jetën dhe filmat e tij

Aktori i njohur Artan Telqiu flet për jetën dhe filmat e tij Aktori i talentuar, produenti dhe skenaristi Artan Telqiu ka patur sukses në teatër dhe film gjatë karrierës së tij artistike në New York. Artan Telqiu me origjinë nga ...

Read More »

Kujtime të paharruara: si shpëtuan familje hebreje në familjen Babamusta dhe mbrojtja e idealeve demokratike

Kujtime të paharruara: si shpëtuan familje hebreje në familjen Babamusta dhe mbrojtja e idealeve demokratike Intervista me historianin prof. Neki Babamusta, Mësues i Merituar Bisedoi: Raimonda Moisiu Raimonda Moisiu: Sinqerisht jam kurioze të dij motivin dhe interesin që ngjalli te ...

Read More »

Devolli ,muze i gjallë kulture në botë

DEVOLLI, Muze i gjallë kulture në botë… Pas bisedës rreth librit “Devoll Albania,sprovë”… Duke dashur ta bej te plote biseden ,per Librin “Devoll Albania,sprovë”,ne Radio-Athinen, ne shqip, nga folesja e talentuar, z.Bardha Mance,po shtoj disa fragmente qe nuk u thane, ...

Read More »

Për poetin emigrant, poezia është krahu i harruar i shpendit të vendlindjes

Për poetin emigrant, poezia është krahu i harruar i shpendit të vendlindjes…» Interviste me poetin e prozatorin devolli Luan Xhuli, Më zure ngushta mikja ime…S’ta prish dot ! Më kujton, gojë ëmblën teton time, që banonte në Korçë. Kishte shpirt ...

Read More »
loading...