Qyteza dhe Banoret e saj
DEVOLLI

Qyteza dhe Banoret e saj

Qyteza dhe Banoret e saj Vend lindja e stergjyshit tem dhe deri tek une eshte fshati Qyteze i Devollit (Shqiperi). Qyteza nje fshat i vogel…

Devolli i Driteroit, nje zbulim i ri turistik ne Shqiperi
DEVOLLI

Devolli i Driteroit, nje zbulim i ri turistik ne Shqiperi

Devolli i Driteroit,nje zbulim i ri turistik ne Shqiperi,… Dhe ky plis ngahere ish i forte, shkoi ne Evrope,brodhi ne Azi, por kudo ,nga floket…

Dialekti i Rrethit të Devollit
DEVOLLI

Dialekti i Rrethit të Devollit

Dialekti i Rrethit te Devollit Në këtë artikull jemi munduar sado pak të sjedhim disa fjalë nga dialekti i rrethit të devollit që përdoren akoma…

E vërteta e pikturave shkëmbore në Ballkan
DEVOLLI

E vërteta e pikturave shkëmbore në Ballkan

E vërteta e pikturave shkëmbore në Ballkan Piktura e Trenit veçohet nga të gjashtë pikturat e tjera, sepse është një kompozim, një skenë e plotë…

Yzengjitë e Profesorit Myzafer Korkuti
DEVOLLI

Yzengjitë e Profesorit Myzafer Korkuti

Yzengjitë e Profesorit Myzafer Korkuti Një artikull i Auron Tares në suplementin Milosao të Gazetës Shqiptare që mëton të zbulojë prapaskenat prapa interpretimit të pikturës…

Historia e fotografisë që vrau katër burra në Arrzë të Devollit
DEVOLLI

Historia e fotografisë që vrau katër burra në Arrzë të Devollit

Historia e fotografisë që vrau katër burra në Arrzë të Devollit Fotografia që vrau katër burra ishte shkrepur nga një spiun i grekut. Ai bridhte…

Devolli – Lumi i Djallit apo Lumi i Zotit?
DEVOLLI

Devolli – Lumi i Djallit apo Lumi i Zotit?

Devolli – Lumi i Djallit apo Lumi i Zotit? Vështrim kritik rreth një studim mbi etimologjinë e fjalës “Devoll”Nga Vepror Hasani Kohë më parë, dy…

Tresteniku,Shqiperi,,,bijte mencur te tij
DEVOLLI

Tresteniku,Shqiperi,,,bijte mencur te tij

Portrete njeres te thjeshte TRESTENIKU ,Shqiperi ,,,bijte e mencur  te tij….. Sa hyn ne Devoll, dhe le pas qytetin e bukur te Bilishtit, syte pa…

Artistet e talentuar amatore,bujq e intelektar te shquar te devollit
DEVOLLI

Artistet e talentuar amatore,bujq e intelektar te shquar te devollit

Artistet e talentuar amatore,bujq e intelektar te shquar te devollit Duke lexuar shkrimet per Artiste e mirenjohur te Teatrit Kombetarm ,Elida Topciu Janushi,s’ka sesi mos…

Kostaq Dishnica rrëfen: Pse Korça ma vuri emrin “Koci i monumentit të diktatorit”
DEVOLLI

Kostaq Dishnica rrëfen: Pse Korça ma vuri emrin “Koci i monumentit të diktatorit”

Kostaq Dishnica rrëfen: Pse Korça ma vuri emrin “Koci i monumentit të diktatorit” “Ditën e 20 shkurtit të vitit 1991 nuk isha në qytetin e…