Home / POEZI / Bubulina e vogël / Small Bubulina
loading...

Bubulina e vogël / Small Bubulina

Vjershetore per femije

Bubulina e vogel
Bubulina arvanitja,heroina shqipetare, trimja luftetarja e revolucionit grek per clirimin dhe indipedencen e Greqise..”
Michal De Grece.

Dhurate mbesave e niperve tane qe linden e riten ne emigrim,
larg atdheut te prinderve e te gjysherve , per te mos harruar atje ku i kane rrenjet,
atje ku buron gjaku i tyre.

Bubulina e vogel

Ishte sec na ishte……,
Na esht’nje femije si e madhe,
eshte e lindur ne mergim,
eshte vajze amerikane

Eshte e vogel,por si gjeni,
e duam ,eshte flori.
eshtee bukur dhe ethjeshte,
si princeshe ne shtepi.

Ishte sec na ishte,…
A e dini se kush eshte ?
Do t’jua them ne finish,
shqip edhe ne anglisht .

Eshte si flutur,si buterfly
e gjate si selvi ,eshte si palm,
eshte vajze ,eshte girl
eshte e urte si nje qengj.

Eshte si mjalti,like honey,
eshte lule,as flower.
eshte e njome e vogel,
si nje kukull,sa nje barby.

Eshte e zgjuar,very smart,
eshte dancer e modele,
eshte “Miss”,eshte star.
eshte happy,and funy.

Lexon libra edhe perralla,
ne shkolle eshte e para.
pikturon si nje e madhe,
i ben punet si sorkadhe.

Eshte nje girl amerikane,
eshte vajze lozonjare,
eshte princeshe vishocare.
e mban veten,Shqipetare.!

Sa bukur e flet shqipen,
si dikur devolliten,
pa harruar edhe anglishten,
ka mesuar dhe greqishten.

A e dini si e ka emrin?
-Une e gjeta tani e di,
eshte e zgjuar,very smart,
eshtezog si kanarin.

I pelqen kur i tregon:
“- Vendi yne,Atdheu im,
eshte Albania-Shqiperia,”
…bubulina,..kanarina

Bubulina jone e vogel,
eshte vajze shqipetare.
a e dini si e quajne?!
-E therrasin ” Kanarina ” !

Vjersheroi

Luan Kalana,

***************************************************

English Version

**************************************************

Children versifier

“Bubulina arvanitas, Albanian heroine, brave warrior The Greek revolution for the liberation of Greece and indipedencen .. “
Michal De Grecia.
Nieces and our grandchildren a gift that’s born must be reared in migration,
expatriation of the parents of the grandparents, not to forget where I have roots,
where the blood of their stems.

Small Bubulina

she was there was ……,
She us how great kids,
was born in exile,
Is American girl

Is small, but as a genius,
love is gold.
is nice and simple,
as a princess at home.

Sec was there was …
Do you know who that is?
Will tell you we finish,
Classifieds also in English.

It is a butterfly, as buterfly
long as the cypress, is as palm,
is the girl is girl
is wise as a lamb.

It’s like honey, like honey,
is the flower or flower.
The green is small,
like a doll, as a barby.

It is smart, very smart,
models is the dancer,
Is “Miss”, is star.
is happy, and funy.

Reads the fairy tale books,
school is first.
painted as a great
makes works like deer.

It’s an American girl,
is a playful girl,
is vishocare princess.
to bear, Cheats.!

How beautiful and speaks Albanian,
once as devolliten,
without forgetting the English language
learned and Greek.

Do you know how the name?
-I found now know,
is smart, very smart,
Canary bird is like.

I like the shows:
“- Our country, my homeland,
Albania-Albania is, “
… Bubulina, canaries ..

Our small Bubulina,
Albanian girl is.
Do you know how the call?
-Call “canary”!

Vjersheroi

Luan Kalana , Florida USA

August 8, 2011

Devolli.net 29-02-2012

loading...

Komento!

loading...