Home / LAJME / Breshëri dëmton të mbjellat në Devoll (Video)
loading...

Breshëri dëmton të mbjellat në Devoll (Video)

Breshëri dëmton të mbjellat në Devoll

Shikoni fotografi nga breshëri në Devoll

Bresher ne Devoll

Bresher ne Devoll

Stuhia e fuqishme që ka zgjatur reth një orë e shoqëruar me breshër ka shkatërruar prodhimin bujqësor ne rrethin e devolli.Situata më alarmante ka qenë në fshatin Dobranj të Devollit ku trashësia e breshërit shkoi në 10 centimetra, ndërsa një fenomen i tillë është cilësuar si i jashtëzokonshëm. Fermerët ankohen se kane pësuar dëme te konsiderueshme në te mbjella, vreshta dhe pemëtari.Specialistet e bujqësisë ne komune, tregojnë se pas këtij breshëri, fermerët nuk do arrijnë te marrin as 10% te prodhimit te parashikuar. Veç problemeve ne bujqësi, fenomeni natyror ka dëmtuar pjesërisht edhe çatitë e disa shtëpive.
Devolli.net

loading...

Komento!

loading...