Home / POEZI / AROMË MANUSHAQEJE
loading...
IMRI TRENA
IMRI TRENA

AROMË MANUSHAQEJE

AROMË MANUSHAQEJE

Me vetiniciativën e tij, në vitin 2001 themeloi Radiostacionin Regjional “Zëri i Arbërit”, medium ky tjejet i rëndësishëm për bashkatdhetarët tanë që jetojnë në Oslo e rrethinë. Është kryeredaktor i kësaj radioje, si dhe arsimtar i Shkollës Shqipe në Oslo, që nga viti 2000. Eshtë anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kosovës dhe ka botuar këto vepra: “Buzëqeshja e tretur”, “Plagë në zemër”, „Shtegtimi i shqipeve”, “Prapa grilave”, “Kosova ime e madhe”, “Andej është Kosova”, „Rruga e hidhur”, “Dhembje e lot”, “Në Kampin Bjonerbek”, “Aromë manushaqeje”, “Mall i (pa)shuar, “Me zërat e Zërit të Arbërit”. Është prezenca e tij e dytë në spektrin e antologjive bilinguale, shqip/rumanisht, ësaj here me poezitë në gjuhën rumune Për ty jam Konstantini, Dëgjomë, Vuajtja, Besona, Të falënderoj, Ah sikur, Liman pritjeje. Në gjuhën shqipe vjen me poezitë Paradoks, Prishtina sa afër, sa larg, Pa trokitur, Në dyqanin e luleve, etj., si dhe me Vargjet e mia, nga e cila po citojmë: „E shkruara/ Shprehje pavarësie/ Akt që maturon/ Nevojën për të folur në shurdhëri/ Për t`u ndjerë gjallë/ Ku lagësia të fruston.// Një varg sot/ Një varg nesër/ Si mbi një kala dasme të bardhë/ Ëndërrat e mia ngarkoj/ Te çdo Njeri/ Perënditë e së Mirës/ Të zgjoj.// Një varg sot/ Një varg nesër/ T`ua lëmë peng atyre që vijnë/ Të thonë ata për ne/ Atë që ne s`e thamë.“

CIKËL POETIK NGA IMRI TRENA”AROMË MANUSHAQEJE”
“AROMË MANUSHAQEJE”

PËR TY JAM KOSTANDINI

Për ty jam Kostandini,
i ngritur prej balte,
i rënduar nga betimi
i fjalës së dhënë!
Kostandin dhe Besnik.
dy emra burrërie,
me fjalën e shenjtë Besë,
lidhur me një fije fisnikërie!

VUAJTJA

Mos mendo
se njeriu nuk vuan
nëse nuk qan.
Mos mendo
se nuk digjem për ty,
edhe kur të kam pranë në gji.

DËGJOMË

Nëse mendon se gënjej
thuama,
Nëse mendon se qaj,
hesht
Nëse sé di sa të dashuroj
pyetmë
Nëse të dhimbsem se jam vetëm
Eja!

KUDO DO TË KËRKOJA
S´çuditem kur kërkojnë manushaqen,
se edhe ashtu mes ferrash është e bukur,
jam si ai që edhe pas të çjerrash,
me më të bukurën lule ndjehet i lumtur!

NJERI
….të bëhesh Njeri me shpirt të madh.
është privilegj i atyre që kanë vuajtur.
Të lindësh i varfër është fatkeqësi
prej së cilës edhe mund të shpëtosh
por ta mbyllësh jetën i varfër është më zi,
me të vetmin ngushëllim krenar
Mbeta Njeri!

“DURIM I LODHUR”
Durim për varfërinë
n´fëmijëridurim për dashurinë larguar
durim për rritje vetmuar të fëmijëve,
durim sipas ligjeve,për të qëndruar
durim breng- kurbetin për të fituar.
Urtësi e durimit
prej Zotit je bekuar,
durimin e lodhur të jetës sime,
prej pritjes së gjatë e dua çliruar!…

MALL
Më dogj malli Gërlica ime,
pa ty si zogu çerdhe prishur,
bora ma zbardhi flokun,
kthimin në vendlindje duke pritur.

SFIDA IME
Të jap sa të mundem dashuri
në këtë jetë të ashpër u rreka,
edhepse të mbetesh vetvetja,
për ironi nuk u shpërbleka.
Krevat të të florinjtë mund të blej dikush,
po si unë ëndërrimesh s´bën gjumë,
paqja në shpirt të madh çmim ka,
në sfidën time ua provoj unë.

NGA: IMRI TRENA

loading...

Komento!

loading...