Home / POEZI / Ariu dhe Devollinjtë
loading...

Ariu dhe Devollinjtë

ARIU dhe DEVOLLINJTE

U cmend nje ari,nga vitet 70-te
na hyn Nikolice,ne kembe ,s’la blete
s’la shtepi e obor e beri kerdine
…u beme si indiane,luftonim me arine

naten si xhindet,tundnim kembore , kapacka
gjoja trembej ariu,fshihej ne kacka
thir’e fershelle,baa,,,terezine se prishte
ne bjerre teneqeve,ai lonte pogonishte

mysafir cdo nate,s’i behej dermani
ha bletet nga Temja,Biriaj,nga Dajlani
merak i mbeti dhe nga dajo Perendi
po kish gardh te larte,me nje tel korenti

roje, dai Perendi,se kishte 100 cope
vigjilent, me arine e madh,sa nje lope
merr shishen,pi e pi, e syt’nga lumi
po kur vinte gjahu,te pire,e zinte gjumi
ne s’ish , daica Tatke,trimja , tremb arine
i kish’ngren’dhe bletet dhe gjumash daine

si mbaron Nikolicen ,ariu vithetul
le Arrzen,merr rrugen per Zicisht e Sul
po ne Pilur a Vranisht,diku morra vesh
llampiri ari,kish rene ne hundelesh
si capi de kasapi,bletngrenesi nje dite
e theren, e dinga i mbushen tepsite

ish’koha kur listat,te linin barkthate
per nje kile mish ,te vrisnje shtate
raki kishin boll,ti keputin nje piknik
keng,e Ali Kondit,degjohej Ecmenik

jo hahet ,jo s’hahet,naze, me te rrinjte
e hengren c’ke me te,lepine e gishtrinjte
ne qofsha ari,nje mesazh per arinjte
me te tere kruajeni,po jo me devollinjte..

Meti Fidani

loading...

Komento!

loading...