E FOLMJA E DEVOLLIT
DEVOLLI

E FOLMJA E DEVOLLIT

E FOLMJA E DEVOLLIT (Sprovë etnosociolinguistike) TEZË PËR PUNIM DOKTORATURE Crede mihi, sacra populi lingua est (Më beso, gjuha e popullit është e shenjtë)-Seneka Krahina…

Krijuesit e kudo ndodhur në gjithë globin, janë të parët që mbjellin në zemrat e njerëzve dashurijete!
OPINION

Krijuesit e kudo ndodhur në gjithë globin, janë të parët që mbjellin në zemrat e njerëzve dashurijete!

Krijuesit e kudo ndodhur në gjithë globin, janë të parët që mbjellin në zemrat e njerëzve dashurijete! Esse nga Xhevahir Cirongu Poetët ecin mbi vargun…

COPËZA PËRJETIMESH NGA AMERIKA
OPINION

COPËZA PËRJETIMESH NGA AMERIKA

COPËZA PËRJETIMESH NGA AMERIKA Mbërritja në Amerikë 8 dhjetori i vitit 2003 ishte dita kur unë, sëbashku me bashkëshorten time, të dy pensionistë, qysh në…

Përrallë nga e tashmja
OPINION

Përrallë nga e tashmja

Përrallë nga e tashmja Ky popull i lodhur ka kohë që degjon përralla nga më të çuditshmet dhe më absurdet prej atyre që për 70…

Adem Zaplluzha- katër tregime poetike nga libri “Fjetëm njëqind shekuj” 2
BOTIME

Adem Zaplluzha- katër tregime poetike nga libri “Fjetëm njëqind shekuj” 2

Adem Zaplluzha- katër tregime poetike nga libri “Fjetëm njëqind shekuj” 2 MË MIRË TË HESHTIM SESA TË FLASIM Po deshe preki me gishtat e tua…

Adem Zaplluzha- katër tregime poetike nga libri “Fjetëm njëqind shekuj”
BOTIME

Adem Zaplluzha- katër tregime poetike nga libri “Fjetëm njëqind shekuj”

Adem Zaplluzha- katër tregime poetike nga libri “Fjetëm njëqind shekuj” ECIM DREJTË MIRAZHI Kur kemi kohë për të humbur i shkurtojmë thonjtë, me ngjyrë dheu…

Politikë me xhufka dhe politikani qeros
OPINION

Politikë me xhufka dhe politikani qeros

Politikë me xhufka dhe politikani qeros Skicë humoristike I gjori Zylal, atë mëngjes uzgjua herët.  Mori rrugë për në qytet. Domosdo, për pazar shkoi.  Shkuli prasët në…

LËRENI ZËRIN TIM
SOCIALE

LËRENI ZËRIN TIM

LËRENI ZËRIN TIM KËNGËTIMI POETIK I ADEM ZAPLLUZHËS, PASQYRIM I BOTËS REALE Kur flasim për vargun poetic të poetit Adem Zaplluzha, kemi parasysh se kemi…

Poezi nga Xhevahir Cirongu
POEZI

Poezi nga Xhevahir Cirongu

Poezi nga Xhevahir Cirongu Sytë e kaltërsive Sytë e asaj vajze janë të kaltër Dhe brenda tyre lexon vetëm jetë, T’i kisha dhe unë, jo…

PUSHTETARË RROFSHI E QOFSHI, MALLKIMIN E POPULLIT PËSOFSHI
POEZI

PUSHTETARË RROFSHI E QOFSHI, MALLKIMIN E POPULLIT PËSOFSHI

PUSHTETARË RROFSHI E QOFSHI, MALLKIMIN E POPULLIT PËSOFSHI Ndjenjat që nënat mëkojnë me gji Janë dhimbje, mirësi, dashuri Ndaj dhe njeriu është njeri Në këtë…

Adem Zaplluzha-Tetë poezi nga libri “Stoli në parkun e vjetër”
POEZI

Adem Zaplluzha-Tetë poezi nga libri “Stoli në parkun e vjetër”

Adem Zaplluzha-Tetë poezi nga libri “Stoli në parkun e vjetër” DIKUSH I VARI MJEGULLAT Unë dhe përhitjet kemi mbetur Diku në mes të udhës Vetëm…

1 2 69 70